Trappa i trä från Aros Snickeri i Uppsala

Måttbeställda trappor i trä och smide

Konstruktion och tillverkning av trappor kräver kunskap både inom material och design. Aros Snickeri konstruerar och specialbygger måttbeställda trappor i träslag som furu, ek, ask och valnöt, även i kombination med smide och glas.

Trappans design

Trappor tillverkas i regel i ett antal grundformer som brukar benämnas utifrån vilken form de har, exempelvis rak, L-form eller U-form. Vad som avgör designen kan vara planlösning och arkitektur men ibland kan det vara eget tycke och smak eller hemmets karaktär som blir avgörande. Aros Snickeri kan bygga trappor i samråd med arkitekt utifrån befintliga ritningar eller ta fram egna ritningar och bygga en trapp helt efter dina önskemål.

Träslag för trappor

Att designa en trappa är en process där man skall försöka sammanfoga personlig design med funktion till en fungerande enhet. I designen är valet av träslag en viktig komponent och trappen kan byggas i exempelvis furu, ek, ask eller valnöt som i sin tur kan varieras i oändlighet genom olika ytbehandlingar.

Trappor för offentliga miljöer

Aros Snickeri erbjuder projektering, konstruktion, tillverkning och montering av unika trappor och räcken för offentlig miljö såsom restauranger, hotell, butiker eller kontor. Vi levererar kompletta produkter och lösningar av hög kvalitet, konstruerade efter gällande säkerhets- och byggnormer.

Vi är vana att hantera stora projekt och tillverkar allt i vårt eget snickeri. Efter många år i branschen har vi även ett stort nätverk med flertalet duktiga samarbetspartners vilket gör att vi kan hantera hela produktionen även om designen innefattar andra material som exempelvis Corian®, akryl, glas eller metall.

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna eller titta på våra tidigare arbeten.

Kontakt

Aros Snickeri AB
Anna Fabrisgata 12a
754 54 Uppsala

018-100 180
info@arossnickeri.se

Öppettider
Måndag - Fredag 07.00 - 16.00
Lunchstängt 11.00 - 11.45

Aros Snickeri AB logo Karta och vägbeskrivning